CATL predstavuje revolučný systém batérií TECTRANS
Insights and updates

CATL predstavuje revolučný systém batérií TECTRANS







Prelom v elektrifikácii úžitkových vozidiel: CATL predstavuje revolučný systém batérií TECTRANS





































TECTRANS predstavuje obrovský skok v technológii batérií pre úžitkové vozidlá. Ponúka bezprecedentnú hustotu energie, rýchlejšie možnosti nabíjania a zvýšenú trvácnosť. Tento inovatívny systém je pripravený na transformáciu prostredia elektrických úžitkových vozidiel a poskytuje prevádzkovateľom vozového parku dlhší dojazd, skrátenie prestojov, optimalizovanú efektívnosť nákladov a lepšiu celkovú efektivitu.

Bezkonkurenčná hustota energie, rýchle nabíjanie a životnosť: Budúcnosť elektrických nákladných vozidiel a autobusov

Pre ťažké nákladné vozidlá predstavuje CATL dva prelomové produkty: rady TECTRANS – T Superfast Charging Edition a TECTRANS – T Long Life Edition. Verzia Superfast Charging Edition ponúka pozoruhodnú rýchlosť nabíjania v špičke 4C, ktorá umožňuje nabitie na 70 % len za 15 minút. Táto schopnosť rýchleho nabíjania minimalizuje prestoje vozidla a maximalizuje pre prevádzkovateľov vozového parku prevádzkovú efektivitu.

Verzia TECTRANS – T Long Life Edition nastavuje nový priemyselný štandard s výnimočnou životnosťou až 15 rokov alebo 2,8 milióna kilometrov. Táto trvácnosť je rozhodujúca pre náročnú povahu úžitkových prevádzok, najmä vo vysokofrekvenčných a energeticky náročných scenároch, ako sú prístavné prevádzky či hromadná preprava tovaru.

Obe verzie pre nákladné vozidlá ponúkajú pôsobivý dojazd až 500 kilometrov, čím uspokoja rôzne prevádzkové potreby od dodávok do prístavov na krátke vzdialenosti až po prepravu na dlhé vzdialenosti.

Verzia CATL TECTRANS – Bus Edition je špičkové riešenie batérií pre osobnú dopravu na dlhé vzdialenosti, ktoré má špičkovú energetickú hustotu 175 Wh/kg, čo je najvyššia možnosť využívaná v autobusoch s technológiou LFP. Jej kompaktný dizajn ponúka možnosti dlhého dojazdu a nízku spotrebu energie, čím zvyšuje flexibilitu konštrukcie vozidla. Pokročilý systém riadenia teploty udržuje optimálny výkon v rôznych klimatických podmienkach, znižuje vnútorné teplotné rozdiely o 50 % a zaisťuje dlhú životnosť aj v extrémnych podmienkach.

V júli tohto roku uviedla spoločnosť CATL na trh svoje riešenia pre ľahké nákladné vozidlá v Číne, čím rozšírila portfólio TECTRANS tak, aby pokrývalo širšiu škálu uplatnení pre úžitkové vozidlá. Tieto riešenia ponúkajú zvýšenú energetickú hustotu a možnosti rýchleho nabíjania, čím riešia jedinečné potreby doručovania v mestách a logistiky na poslednom kilometri.

Akin Li, výkonný prezident CATL Overseas Business, vyzdvihol výnimočnú spoľahlivosť batérií CATL v rôznych náročných prostrediach: „Naše batérie preukázali svoju spoľahlivosť a výkon v extrémnych podmienkach, od prevádzky pri teplotách nad 45 °C v Katare a Dubaji až po odolnosť pri teplote – 35°C v arktických krajinách ako Nórsko a Švédsko. Uvedenie systému Tectrans a produktových radov demonštruje naše neochvejné odhodlanie posúvať energetickú transformáciu vpred prostredníctvom neustálej inovácie.”

Pokročilé technológie poháňajú elektrifikáciu úžitkových vozidiel

Hlavnými problémami, ktorým čelí odvetvie úžitkových vozidiel pri prechode na elektrifikáciu, sú doba nabíjania, náklady a dojazd. Tectrans je nastavený tak, aby vytváral vyššiu hodnotu pre úžitkové vozové parky začlenením niekoľkých špičkových technológií, ktoré prispievajú k jeho vynikajúcemu výkonu s vysokou hustotou energie, schopnosťou rýchleho nabíjania a predĺženou životnosťou.

  • Pri autobusoch a autokaroch využitie vysokoenergetickej katódovej konštrukcie s vysokou hustotou lisovania na mikroúrovni výrazne zlepšuje hustotu energie, zatiaľ čo tesnenie v tvare U a štrukturálna inovácia nulového uhla úkosu vedú k 22 % zvýšeniu objemovej hustoty energie v porovnaní s predchádzajúcou generáciou.
  • Elektrolyt pre autobusy aj autokary obsahuje prevratné molekulárne zloženie aditív, s precíznou schopnosťou tvorby filmu, čo vedie k ultrastabilným rozhraniam a výrazne zlepšuje životnosť článkov.
  • Pre edíciu superrýchleho nabíjania TECTRANS – T na riešenie zložitého teplotného rozdielu v batérii, skvele vytvorený systém prietokových kanálov dosahuje presnú kontrolu nad rôznymi tepelnými zónami a úspešne znižuje vnútorné teplotné rozdiely na polovicu.
  • Dlhá životnosť batérií pre ťažké nákladné vozidlá sa dosahuje v rôznych aspektoch. Povrch anódových materiálov je upravený tak, aby zlepšil reaktivitu a ďalej potláčal vedľajšie reakcie, čím sa uľahčuje prenos lítiových iónov a životnosť batérie sa predlžuje o viac ako 20 %. Pri katódových materiáloch integruje CATL aktívne materiály s vysokou štrukturálnou stabilitou, s materiálmi bohatými na lítium, čím sa zvyšuje nielen hustota energie, ale aj stabilita cyklu.

„Ako globálny líder v tomto odvetví je spoločnosť CATL odhodlaná posúvať hranice toho, čo je v elektrickej doprave možné,” povedal Akin Li, výkonný prezident CATL Overseas Business. „TECTRANS je vyvrcholením nášho rozsiahleho výskumu a vývoja a predstavuje významný krok vpred v elektrifikácii úžitkových vozidiel. Sme nadšení, že môžeme túto technológiu predviesť na veľtrhu IAA Transportation a predviesť, ako urýchli globálny prechod na udržateľnú dopravu.”

Udržateľná elektrifikácia cestnej dopravy

Na tohtoročnom veľtrhu IAA Transportation spoločnosť CATL predvádza širokú škálu článkov a balíkov prispôsobených pre rôzne scenáre uplatnenia, vrátane nákladných áut, autobusov, lodí a stavebných strojov.

Popri poskytovaní bezpečných, spoľahlivých a nákladovo efektívnych produktov a služieb zákazníkom na podporu globálnych klimatických ambícií sa CATL zároveň zaväzuje k udržateľným postupom počas celého životného cyklu batérie. Ašpiruje na dosiahnutie nulových čistých emisií v prevádzkach na výrobu batérií do roku 2025 a v celom dodávateľskom reťazci batérií do roku 2035. Tieto míľniky pomôžu znížiť emisie počas životnosti elektrického vozidla o viac ako 40 %. Spoločnosť CATL doteraz dosiahla uhlíkovú neutralitu v deviatich továrňach.

Spoločnosť zriadila sedem hlavných recyklačných centier po celom svete, pričom jej dcérska spoločnosť Brunp Recycling dosiahla mieru zhodnocovania viac ako 99,6 % pre nikel, kobalt a mangán a 91 % pre lítium. S kapacitou spracovať 270 000 ton použitých batérií ročne dláždi CATL cestu pre batérie vyrobené výlučne z recyklovaných materiálov, čím výrazne znižuje potrebu nových ťažobných operácií.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2507388/CATL_booth.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2507389/Akin_Li__Executive_President_of_CATL_Overseas_Business.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2507390/Aleksej_Kru_kov__Chief_Engineer_of_CATL_Overseas_Business.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2507391/CATL_TECTRANS___Bus_Edition.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2507392/CATL_TECTRANS___T.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2507393/CATL_TECTRANS___L.jpg

WANT YOUR COMPANY’S NEWS FEATURED ON PRNEWSWIRE.COM?

icon3

440k+
Newsrooms &
Influencers

icon1

9k+
Digital Media
Outlets

icon2

270k+
Journalists
Opted In

Also from this source





















Source link